Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
VÝLET VI. TŘÍDY, TELČ A OKOLÍ, KVĚTEN 2013

ZŠ Krouna - Ve čtvrtek 23. května se žáci VI. třídy vydali na dvoudenní výlet do okolí Telče. Naše cesta začala na nádraží ČD v Hlinsku. Asi po třech hodinách celkem pohodlného cestování jsme přijeli do stanice Hodice. V nádražním domku bydlí pan Jiří Holoubek, který nás pozval do svého království a provedl nás expozicí železnice Kostelec – Slavonice. Jeho vyprávění o každém exponátu bylo velice poutavé a řada železničářských historek nás pobavila.

 

Od nádraží nás pak čekal pěší výšlap na gotický hrad ze 14. století Roštejn. Po prohlídce jsme pokračovali k rybníku Velký Pařezitý do kempu Řásná. Ubytovali jsme se v chatkách a po krátkém odpočinku jsme vyrazili na večeři. Před večerkou jsme se ještě vydali na kratší turistickou vycházku do nedalekého překrásného okolí. Přírodní památka Míchova skála je jedním z nejlépe zachovalých projevů mrazového zvětrávání žuly. Z komplexu dvou 13 metrů vysokých skal byl překrásný výhled. V chatkách nás v noci hřály nejen nové zážitky, ale i elektrické topení.

 

Foto: Mgr. Tlapák Roman

 

Druhý den jsme sbalili věci a po snídani jsme se rychle vydali pěšky do Telče. Naše trasa vedla i kolem Kaple sv. Karla Boromejského, kde jsme si odpočinuli a pořídili pár fotografií. Asi po dvou hodinách jsme lipovou alejí došli do zámeckého parku. Díky natáčení dokumentárního filmu, byla prohlídka zámku regulována. Museli jsme vyčkat na objednaný čas a dodržovat stanovená omezení. Na zámku v Telči se nachází velké množství původních interiérů v neporušené podobě. Nejhonosnější místností renesančního zámku byl Zlatý sál s kazetovým vyřezávaným stropem. Po prohlídce jsme se vydali na náměstí, kde jsme si prohlédli městské domy s malovanými fresko – sgrafitovými figurálními motivy na fasádách. Zajímavé byly i dvě kašny a morový sloup. Pro svoji architekturu je oprávněně Telč zapsána do seznamu kulturních památek UNESCO. Čas do odjezdu vlaku jsme věnovali posledním nákupům a obědu. Včas jsme se vydali ze stanice Telč k domovu, ale vlaky měly zpoždění. Přes malou improvizaci jsme do Hlinska dorazili kolem páté hodiny. Během těchto dvou dnů jsme viděli hodně zajímavostí a potvrdili si, že naše vlast je opravdu překrásná.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Mgr. Tlapák Roman

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.