Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
PRŮBĚH 8. ROČNÍKU KRAJSKÉ KONFERENCE O PODPOŘE INTERAKTIVNÍ VÝUKY

ZŠ Krouna - Ve středu 15. října 2014 proběhl v naší škole již 8. ročník SMART klubu - Krajské konference o podpoře interaktivní výuky.

 

Prioritními osami letošního ročníku byly:

 

Nové možnosti interaktivní výuky (interaktivní měřící systémy ve výuce přírodních věd, tablety a vlastní žákovská zařízení - BYOD; testování a zpětná vazba ve výuce s využitím ICT, příprava na digitální výuku)

 

Směřování interaktivní výuky

 

Konzultace, diskuze, výměna zkušeností

 

 

 

 

Konference se zúčastnilo celkem 139 osob (116 v roli účastníků a 23 v roli lektorů, techniků a hostů) z celkem 55 škol a institucí z Pardubického kraje, ale také z kraje Středočeského, Jihomoravského, Královéhradeckého, z kraje Vysočina a z Prahy a potvrdil se tak velký zájem o tuto akci. Prvního ročníku v roce 2007 se totiž zúčastnilo "pouhých" 50 osob. O zájmu vypovídal stejně jako loni i počet automobilů zaparkovaných během konference v areálu školy (celkem 68 vozidel a 1 mikrobus).

 

 

Mezi významné hosty letošního ročníku patřili mimo jiné zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy paní Zuzana Slimáková a paní Dana Soukupová, obě z odboru CERA, dále zástupce České školní inspekce paní M. Machková a zástupci odboru školství obce s rozšířenou působností Hlinsko paní Jana Dušková a Věra Sokolová.

 

 

 

Po stručném zahájení proběhly 4 bloky ukázkových hodin, seminářů a workshopů. Účastníci mj. měli možnost nahlédnout do dvou tříd, ve kterých děti denně pracují ve formátu 1:1 (tj. každé dítě má tablet) s PC tablety s OS Windows, které jsou plně integrovány do IT prostředí školy. V dalších ukázkových hodinách měli učitelé možnost shlédnout práci např. s měřícími prvky Pasco nebo s doplňkem XC Collaboration, který umožňuje bezproblémově a velmi snadno zapojit do interaktivní výuky i vlastní zařízení žáků (např. jejich chytré telefony nebo obyčejné tablety), a proběhly také ukázky práce s klasickými IT výukovými technologiemi, jakými jsou například vizualizéry a odpovědní systémy Response. Chybět samozřejmě nemohla ani práce v digitální jazykové učebně Robotel, využití nástroje Response VE nebo ukázky práce s IT technologiemi v MŠ. Ve workshopech a v připravených expozicích pak mimo možností vyzkoušet si výše uvedené technologie na vlastní kůži, proběhly diskuze na témata licencování výukového sw, možností zajištění e-bezpečnosti ve školách a podobně. Nabídka aktivit byla skutečně velmi široká a jejich úplný výčet najdete v programu konference.

 

Schematický program konference (kliknutím zvětšíte v novém okně):

 

Po ukončení posledního bloku aktivit proběhlo zakončení konference a vynikající oběd ve školní jídelně.

 

Akce v naší škole se tak svou velikostí, náplní i významem opět zařadila mezi největší a nejvýznamnější konference o interaktivní výuce v České republice.

 

Za úspěšný průběh konference bych chtěl poděkovat všem zaměstnancům školy (pedagogům i provozním) a také podpoře ze strany Obecního úřadu.

 

Podrobné informace o programu konference najde zde.

 

 

 

Foto: AV Media

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.