Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
LYŽAŘSKÝ VÝCVIK VII. TŘÍDY, DAŇKOVICE 2015 - AKTUALIZACE!

ZŠ Krouna - Už od začátku školního roku jsme doufali, že budeme mít sníh a to se nám také vyplnilo. Na rozdíl od minulého ročníku, který měl spíš turistický zájezd, jsme my měli opravdu lyžařský výcvik, který probíhal asi takhle:

 

Dopoledne 9. února se skoro celá naše třída s p. uč. Sádovskou a p. uč. Broulíkovou sešla ve Svratce na náměstí, kde nám zaměstnanci obecního úřadu vyzvedli naše zavazadla a také běžky, které dopravili do Daňkovic. Před jedenáctou hodinou jsme autobusem odjeli do Sněžného, ze kterého už jsme do Daňkovic museli pěšky. Když jsme dorazili do penzionu Selský dvůr, přidělily nám paní učitelky pokoje, do kterých jsme se následně rozešli, abychom si vybalili věci. Pokoje byly celkem velké a útulné.

 

Pokaždé jsme si pochutnávali na dobrém jídle a to třeba na řízcích, na smaženém sýru, svíčkové, vývaru s nudlemi, ale také na pestrých snídaních. Na běžkách jsme většinou jezdili 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne. Také jsme na nich dělali různé soutěže a hlavní závod, ten byl ve čtvrtek odpoledne. Vyškrábat se nahoru na louku nebylo pro nás snadné, takže jsme si nahoře museli dát chvilku pauzu, jinak by naše závodní časy byly asi katastrofické. A další soutěž byla o nejlepší pokoj, celý týden jsme totiž sbírali body za úklid, noční klid, lyžování a za různé menší soutěže. Každý pokoj musel vymyslet své jméno a vytvořit tabulku na body. Pravidelně jsme také chodili ven se koulovat nebo jezdit na pekáčích, které nám koupily paní učitelky v Novém městě na Moravě, když jsme vyrazili ve středu na prohlídku lyžařského muzea. Ve čtvrtek za námi přijeli pan ředitel a paní zástupkyně.

 

Ani jsme se nenadáli a přišel pátek, den našeho odjezdu domů. Takže jsme se naposledy nasnídali, vzali svá zavazadla a běžky k hlavnímu vchodu a čekali, až si pro všechny věci zase přijedou z krounského obecního úřadu. A my opět pěšky vyrazili do Sněžného. Pak autobusem do Svratky, ze Svratky do Hlinska a odtud do Krouny. Tam jsme si ve škole vyzvedli kufry, tašky a běžky. No a už zbývalo jen dojít nebo dojet domů.

 

Foto: Mgr. Sádovská Jana a Mgr. Broulíková Jitka

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Svatoňová Pavlína, VII. třída

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.