Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
PRŮBĚH 9. ROČNÍKU KRAJSKÉ KONFERENCE O PODPOŘE INTERAKTIVNÍ VÝUKY

ZŠ Krouna - Ve středu 7. října 2015 proběhl v naší škole za přítomnosti hejtmana Pardubického kraje JUDr. Martina Netolického již 9. ročník SMART klubu - Krajské konference o podpoře interaktivní výuky.

 

Konference se zúčastnilo celkem 99 osob (74 v roli účastníků a 25 v roli lektorů, techniků a hostů) z celkem 53 škol a institucí z Pardubického kraje, ale také z kraje Středočeského, Jihomoravského, Královéhradeckého, z kraje Vysočina a z Prahy a potvrdil se tak velký zájem o tuto akci. O zájmu vypovídal stejně jako loni i počet automobilů zaparkovaných během konference v areálu školy (celkem 53 vozidel a 1 mikrobus).

 

Foto: Mgr. Ondra Pavel

 

Mezi nejvýznamnější hosty letošního ročníku patřil kromě již zmíněného hejtmana Pardubického kraje i starosta obce Krouna Mgr. Petr Schmied.

 

Foto: Kozel Luboš, řidič pana hejtmana

 

 

Pan hejtman si kromě úvodního slova prohlédl i krounskou školu a navštívil přímo i tři třídy, ve kterých probíhala interaktivní výuka. Ve dvou z nich (ve III. a ve IV. třídě) naše škola realizuje výuku s využitím počítačových tabletů s operačním systémem windows ve formátu 1:1. Tento formát výuky znamená, že každý žák pracuje na svém vlastním tabletu, který využívá jako plnohodnotnou pomůcku (tj. jako učebnici, pracovní sešit, zařízení pro zpětnou vazbu i jako přístupový bod k internetu. Funkčnost celého systému a efektivita výuky je samozřejmě zajištěna sw pro řízení digitální výuky ve třídě, který učiteli umoňuje plnou kontrolu nad všemi žákovskými zařízeními i nad řízením vzdělávacího procesu jednotlivých žáků. Ve třetí hodině, kterou p. hejtman navštívil, probíhala výuka anglického jazyka v digitální jazykové učebně Robotel doplněná o práci s interaktivní tabulí, vizualizérem a dalšími prvky interaktivní výuky.

 

 

Kromě výše uvedených ukázkových hodin probíhaly ale ve škole i další ukázkové hodiny a workshopy. V IX. třídě probíhala ukázka využití měřících prvků Pasco ve výuce přírodopisu, v VII. třídě ukázka využití mobilní tabletové učebny (tablety se systémem android) při práci s aktivitami Shout It Out a Toglic (aktivity umožňující přímé zapojení žáků prostřednictvím tabletů nebo smartphonů do výuky a jejich přímé propojení do aktivit probíhajících na interaktivní tabuli ve třídě), ve II. a v V. třídě probíhaly ukázky výuky s využitím interaktivních tabulí, vizualizérů, zařízení pro zpětnou vazbu Response a mj. i možnosti řízení výuky učitelem z počítačového tabletu (pomocí systému VNCReal), který učitel drží v ruce a používá jej jako multimediální nástroj ovládající na dálku učitelský počítač i interaktivní tabuli včetně možnosti na dálku do dění na tabuli vstupovat a například doplňovat nebo opravovat práci žáků.

 

 

Kompletní přehled workshopů a dalších aktivit najdete v programu konference  (kliknutím zvětšíte v novém okně):

 

 

Po ukončení posledního bloku aktivit proběhlo zakončení konference a vynikající oběd ve školní jídelně.

 

Akce v naší škole se tak svou velikostí, náplní i významem opět zařadila mezi největší a nejvýznamnější konference o interaktivní výuce v České republice.

 

Za úspěšný průběh konference bych chtěl poděkovat všem zaměstnancům školy (pedagogům i provozním) a také podpoře ze strany Obecního úřadu.

 

Podrobné informace o programu konference najde zde.

 

 

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Další fotografie najdete tady.

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.