Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
TOMÁŠKOVA A NOVÁKOVA HUDEBNÍ SKUTEČ

Skuteč - Festival klasické hudby a spřízněných žánrů s názvem Tomáškova a Novákova hudební Skuteč již netřeba podrobně představovat. Povědomí o této významné kulturně společenské akci Pardubického kraje se rychle šíří. Cílem festivalu je popularizace klasické hudby českých i světových autorů a zprostředkování kvalitního programu v této oblasti co nejširším vrstvám obyvatel, a to i ve "venkovských" regionech.

 

V roce 2016 se uskuteční již XIII. ročník. Milovníci klasické hudby, opery, operety i baletu se mohou těšit na řadu jedinečných koncertů a představení. Festival bude zahájen 28. února a potrvá až do 8. května 2016.

 

Jeden z programových vrcholů je připraven hned na slavnostní zahájení. Cyklus symfonických básní B. Smetany Má vlast, kterým každoročně začíná Pražské jaro, festivaloví návštěvníci ve Skutči uslyší v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

 

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč (651 kB)

 

Příznivce operety jistě potěší titul J. Offenbacha Krásná Helena v provedení Severočeského divadla Ústí nad Labem. Čestnou cenu festivalu Opera 2015 za divácky nejlepší inscenaci získala opera L. Janáčka Její pastorkyňa ze Slezského divadla v Opavě. V rámci festivalu bude uvedena v polovině března. Jedinečným zážitkem bude taneční muzikál Edith – vrabčák z předměstí s vynikající Radkou Fišarovou. Divadlo J. K. Tyla v Plzni uvádí představení s obrovským úspěchem už od roku 2000 a hraje se i v Praze.

 

Nepopiratelnou přitažlivost mají i koncerty komorní. Alfred Strejček a Štěpán Rak představí v prostředí skutečského kostela svůj další koncertní program, tentokrát věnovaný Mistru Janu Husovi. V městském muzeu proběhne Večer poezie a prózy s harfou v podání Valérie Zawadské a Lydie Härtelové. Regionální tělesa a umělci se představí v kostele v Chrasti, kde zazní Mše C dur L. v. Beethovena.

 

V poslední třetině programu se festivalové publikum může těšit na Felixe Slováčka a Felixe Slováčka jr., kteří vystoupí s orchestrem Komorní filharmonie Pardubice. Originální aranže písní klasických i populárních v podání Gentlemen Singers nechají vyniknout výborné akustice poutního kostela Na Chlumku v Luži.

 

Do prostoru zimního stadionu ve Skutči jsou připraveny dva velké hudební projekty. Prvním je Vivaldianno: Město zrcadel s Jaroslavem Svěceným a Michalem Dvořákem a druhým Pink Floyd Classic – další projekt dirigenta Miloše Machka a Filharmonie Hradec Králové s řadou skvělých umělců.

 

Třináctý ročník uzavře koncert nejkrásnějších operetních duet a árií v provedení hradecké filharmonie a sólistů Jany a Václava Siberových.

 

V rámci festivalu proběhne také soutěžní přehlídka dětských a mládežnických pěveckých sborů O cenu Vítězslava Nováka.

 

Informace na webových stránkách festivalu: www.festival-hudebni.skutec.cz.

 

Zelinka Matěj, Odbor kultura a školství

 

Teplá Ivana

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.