Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
PRODLOUŽENÁ NÁVŠTĚVNÍ DOBA A ROZŠÍŘENÁ NABÍDKA PRO DĚTI

Sychrov - Červenec a srpen, pomyslný vrchol turistické sezóny na hradech a zámcích, přináší pro návštěvníky prodlouženou návštěvní dobu a také rozšířenou nabídku pro dětské návštěvníky. Nastávající státní svátky (a víkend) využijí kasteláni objektů k pořádání zajímavých akcí -  od zpřístupnění sklepení na Hrádku u Nechanic, kostýmované prohlídky na Hrubém Rohozci, rytíře na Bezdězu, zpřístupněnou věž na Lemberku, koncerty na Opočně a Kuksu, prohlídky půd na Náchodě, festival řemeslníků na Kunětické hoře, stavebně-technické prohlídky Slatiňan až po křest knížky o obrech a trpaslících na Sychrově.

 

Veselý Kopec dětem

 

Bez jediného zavíracího dne je v červenci a srpnu zámek Sychrov a hrad Trosky v Libereckém kraji, zámky v Ratibořicích, Náchodě a hospitál Kuks v kraji Královéhradeckém. Na Bezdězu je prodloužená návštěvní doba o prázdninových sobotách až do půl šesté. Na hradě Trosky je každé prázdninové pondělí večerní kulturní program od 19 do 22 hodin, každý čtvrtek potom od 19 do 22 hodin možnost navštívit Trosky s nočním výhledem bez doprovodného kulturního programu.

 

Na hradech a zámcích čekají návštěvníky šermíři, jarmarky, kostýmované a noční prohlídky, ale také speciální prohlídky pro rodiny s dětmi, které jsou vždy zkrácené, uzpůsobené věku dětí. Tyto prohlídky jsou vedeny buď kostýmovaným průvodcem – na Grabštejně svatou Barborou, na Sychrově a Zákupech princeznou, na Náchodě vévodou či vévodkyní, na Slatiňanech žokejkou Latou a od letoška nově na Hrádku u Nechanic paní hraběnkou, nebo jsou to prohlídky zkrácené, ale průvodce je civilně oblečen. Tyto prohlídky jsou např. na Hrubém Rohozci a na Frýdlantě, kde se ale děti mohou vyfotit na trůně. V hospitálu Kuks si mohou děti vyzkoušet výrobu léků, pracovní listy, úkoly a ukázky řemesel čekají rodiny na Veselém Kopci. Zámek Litomyšl nabízí zkrácené prohlídky pro všechny, kteří spěchají, a to pod názvem Letní pozastavení, a to v 11 a ve 14 hodin od úterý do neděle. Kunětická hora zve na výstavu Zpátky do pohádky, kdy návštěvníci uvidí kostýmy a filmové rekvizity ze známých českých pohádek.

 

Prodloužená návštěvní doba v letních měsících (232 kB)

Akce 2017 – Hrady a zámky (567 kB)

 

Přehled nabízených zkrácených prohlídek naleznete zde.

 

Na všech objektech ve správě NPÚ platí věrnostní program Klíč k památkám, kdy se návštěvníkům načítají kódy, a šestý vstup mají potom zdarma:

 

www.klickpamatkam.cz.

 

Více informací se dozvíte zde.

 

Mgr. Bidlasová Lucie, pracovník vztahů k veřejnosti

 

Teplá Ivana

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.