Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
ZÁVOD BĚHEJ LESY VYSOČINA 2018

Milovy - Loni to byla velkolepá premiéra, o kterou byl takový zájem, že už měsíc před startem hlásili pořadatelé naplněnou kapacitu. Seriál Běhej lesy se vrací na Vysočinu 21. července 2018 a maximum účastníků organizátoři navýšili z důvodu velkého zájmu rovnou na rovných 1500. V Milovech nedaleko Žďáru nad Sázavou vyběhnou závodníci na tratě dlouhé 12 nebo 21 km. Závod zavede běžce do kouzelné oblasti Žďárských vrchů a na své si přijdou především milovníci trailových běhů.

 

Seriál závodů ve volné přírodě Běhej lesy vznikl v roce 2015 a rychle si získal značnou popularitu. V loňském roce se sedmi závodů zúčastnilo více než 11 tisíc běžců. Závody se konají ve volné přírodě z 80 % na měkkém povrchu a ze 100 % na čerstvém vzduchu. Především pak závody nabízejí možnost proběhnout se na unikátních tratích, které vedou například přes Lednicko-valtický areál nebo přesně kopírují trasu legendární Jizerské 50.

 

Ilustrační fotografie

 

Běhej lesy Vysočina je pátým závodem tohoto ročníku. Běžce zavede k monumentu místního rodáka, horolezce Radka Jaroše, který právě v této oblasti započal svou lezeckou kariéru. Dalšími lákadly jsou například atraktivní výhledy na Lisovskou a Malinskou skálu. Delší trasa běžcům navíc nabídne pohled na nejvyšší vrchol Žďárských vrchů, Devět skal. Při troše štěstí bude navíc k vidění Kralický Sněžník.

 

Na trase závodu nechybějí občerstvovací stanice nebo fotografové. Ti všem závodníkům pořídí závodnické snímky, které si mohou po skončení závodu zdarma stáhnout. V cíli čeká na každého závodníka unikátní dřevěná medaile. V zázemí závodu je pak k dispozici občerstvení, obchod se sportovním vybavením, úschovna zavazadel nebo kol.

 

Děti do 15 let se mohou přihlásit do dětských závodů Dr. Maxe. Připraveny jsou rovněž dvě trasy, na 500 m a 1 km. Během toho, co budou dospělí sami na trati, jim pak děti pohlídají zkušené vychovatelky.

 

Letos pořadatelé Běhej lesy připravili závodů osm. Lednici, Karlštejn, Brdy a Slavkovský les už mají běžci za sebou. Dalšími zastávkami letošní sezony jsou Běhej lesy Bílá (11. srpna), Jizerská 50 RUN (25. srpna) a Běhej lesy Boletice (8. září). Registrovat se můžete na www.behejlesy.cz.

 

Rímský Prokop, Junior PR Manager

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.