Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
FLORA OLOMOUC 2009, LÉTO 2009

Krouna - Ve dnech 20. – 23. srpna se brány Výstaviště Flora Olomouc otevřou zahradnické akci s nejdelší tradicí v ČR – letní etapě mezinárodní výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC.

 

Tvůrci hlavní expozice v pavilonu A se letos opět nechali inspirovat přitažlivým tématem.Velká společná expozice květin vrcholného léta, kterou na letní Floru připravuje Český zahrádkářský svaz, promění prostory největšího olomouckého výstavního pavilonu v „Romantickou zahradu“ s kouzelnými zákoutími plnými jiřinek, růží, gladiol, lilií, balkonovek i vodních rostlin. Návštěvníci se pavilonu se mohou těšit i na dobré rady v zahrádkářské poradně a  posezení  u cimbálu s moravským vínkem.

 

 

Voňavou paletu doplní na galerii pavilonu A květinové výtvory nejlepších domácích floristů, na které o letní Floře čeká soutěž o nejlépe naaranžovanou historickou nádobu a bylinkový koš.  K návštěvnicky nejpřitažlivějším bude letos bezesporu patřit přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Zajímavými expozicemi, nabídkou biokoření a dalšími novinkami, ale i odborným poradenstvím, přednáškami, prodejem rostlin, osiv, literatury, bylinných čajů a tinktur  se na letní Floře představí Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ.

 

 

Zelený rám pestré kráse letních květin vytvoří expozice okrasných dřevin Svazu školkařů ČR   v pavilonu E. Novinkou letní Flory - expozicí letního ovoce a zeleniny – se v pavilonu G představí členové Českého zahrádkářského svazu. Výstavy Flora Olomouc jsou už svých počátků proslulé propojením květin a výtvarného umění  - a ani v létě tomu nebude jinak. Výstavní nabídku uzavře ve stejném pavilonu přitažlivá zajímavost – „Andělé nad vřesovištěm“ - expozice vřesů a trav ve spojení s dřevěnými plastikami výtvarníka Jana Naše.

 

Na letní Floře Olomouc si přijdou na své nejen obdivovatelé květin, ale také zahrádkáři, zahradníci a kutilové. Na volných plochách výstaviště na ně čeká bohatá nabídka LETNÍCH ZAHRADNICKÝCH TRHŮ s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Pro zájemce budou zdarma otevřeny sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi, botanická zahrada výstaviště a Univerzity Palackého a na scéně Samba je připravený zábavný doprovodný program s hudbou i módními přehlídkami.

 

 

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin.  Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty)  – 80 Kč, děti od 6 do 15 let  - 40 Kč, rodinné vstupné (2+1 až 4 děti). Zdarma je vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP – P.

 
Využijte slevu při hromadné objednávce vstupenek!

 

Výstaviště Flora Olomouc  má dobrou zprávu pro všechny, kteří se včas rozhodnou pro návštěvu letní květinové výstavy Flora Olomouc 2009 doprovázené Letními zahradnickými trhy (20. – 23. 8.): Objednáte-li si a zakoupíte minimálně 20 vstupenek nejpozději do 8. srpna, získáte je s 20 procentní slevou! Objednávky vyřizuje paní Alena Nádvorníková tel.: +420 585 726 232 (212, 111), e-mail: nadvornikova@flora-ol.cz, Výstaviště Flora Olomouc, a. s., Wolkerova 17, 771 11 Olomouc


B
ěžná cena vstupenek:

 

100,- Kč

plnoplátci,

80,- Kč

důchodci, studenti

40,- Kč

děti do 15 let

210,- Kč

rodinné  vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti)

zdarma

děti do 10 let v doprovodu rodičů, držitelé ZTP a ZTP-P

 

Leták je ke stažení zde ve formátu pdf.

 

Zuzana Studená

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.